Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ὄνος ἅλας βαστάζων, Αἰσώπου Μῦθοι [ΣΞΕ] - asinello lui stava tenendo sale, Miti di Esopo - donkey he was holding salt, Myths of Aesop



νος λας βαστάζων, Ασώπου Μθοι -  asinello lui stava tenendo sale, Miti di Esopo -  donkey he was holding salt, Myths of Aesop


Μικρέμπορος τις νον χων εώνους λας γόρασε κα σφοδρς τν νον φόρτωσεν. δ νος κων λισθήσας ες δωρ πεσε, κα, λυθέντων τν λν, λαφρύνθη, εκόλως δ γέρθη κα περιεπάτει κόπως. δ μπορος πάλιν τέρους λθεν γοράσων κα πλεον πρότερον τν νον φορτώσας γεν. δ πάλιν κν ες τ εθρον πεσν λαφρύνθη. δ μπορος τέχνην τέραν νοήσας σπόγγους νησάμενος πεφορτώκεν τν νον. δ νος, ς προσλθε τ είθρ, κν κατέπεσε· τν δ σπόγγων διαβραχέντων, βάρος διπλον γε βαστάζων.
τι πολλάκις ν τις ετύχησεν, ν ατ κα πίπτει.
Στα νέα Ελληνικά
    Ένας πραματευτής (μικρέμπορος) αγόραζε διάφορα πράγματα, τα μετέφερε με το γαϊδούρι του και τα μεταπουλούσε. Έτσι, μιά φορά βρήκε σε καλή τιμή αλάτι, φόρτωσε μπόλικο στον γάιδαρο, και πήγαινε να το πουλήσει. Καθώς περνούσαν όμως από ένα ρεματάκι, γλίστρησε ο γάιδαρος, έπεσε στο ρέμα, και μέχρι να ξανασηκωθεί, πολύ από το αλάτι είχε λιώσει, οπότε το φορτίο ελάφρυνε και ο γάιδαρος βάδιζε ξεκούραστα.
    Ύστερα το αφεντικό του αγόρασε περισσότερο αλάτι και φόρτωσε στον γάιδαρο. Ο γάιδαρος είχε μάθει το κόλπο, και τώρα όταν περνούσαν ξανά από το ρέμα έκανε ότι τάχα γλίστρησε και ξανάπεσε στο νερό, οπότε πάλι έλιωσε ένα μέρος από το αλάτι και ελάφρυνε το φορτίο του.
    Την επόμενη φορά, ο πραματευτής βρήκε σφουγγάρια, τα φόρτωσε στο γάιδαρο και πήγαινε να τα πουλήσει. Σάν περνούσαν και πάλι από το ρέμα, ο γάιδαρος σκέφθηκε να ξανακάνει το κόλπο του (παρόλο που αυτήν τη φορά το φορτίο με τα σφουγγάρια ήταν ελαφρύ). Ξαναγλίστρησε επίτηδες ο γάιδαρος, έπεσε στο νερό, και μέχρι να ξανασηκωθεί τα σφουγγάρια ρουφήξανε νερό και γίνανε βαριά και ασήκωτα, ενώ πρώτα ήταν ελαφρά.
    Και έτσι ο γάιδαρος ξεθεώθηκε κουβαλώντας μουσκεμένα τα σφουγγάρια κ έμαθε ότι το κάθε κόλπο δέν είναι για όλες τις περιστάσεις. Πηγή : https://el.wikisource.org/wiki/%CE%91%CE%B9%CF%83%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85_%CE%9C%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CE%B9/%CE%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%82_%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD   
https://Kinimatografosteatro.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

1 σχόλιο:

  1. LENDINGTREE® LOANS INC.


    Έχετε απολαύσει πού να πάρετε δάνεια, σας απέρριψαν οι τράπεζες και τώρα απογοητευτήκατε από το πού θα πάρετε δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στο lendingtreegroupinc@gmail.com.

    Δάνειο για να ξεπληρώσεις εύκολα το χρέος σου;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;

    Μην ψάχνετε άλλο, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / ΛΙΡΕΣ
    Με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3-5%.
    Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο δανεισμού και
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από 1 έως
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής σε ακίνητα
    . κατασκευαστικά δάνεια
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
    . στεγαστικά δάνεια
    . Καταναλωτική πίστη,
    . Δάνεια FHA
    . προσωπικά δάνεια
    . δάνεια αυτοκινήτου
    κ.λπ. Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέχρι

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lendingtreeloans@protonmail.com

    Ζεστή σκέψη

    ELIZABETH WALTER

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σ - Nibbly-Quibbly The Goat, Ukraine (fairy tale) / Nibbly-Quibbly la capra, Ucraina (fiaba) / Nibbly-Quibbly Η κατσίκα, Ουκρανία (Λαϊκό παραμύθι)

  Nibbly-Quibbly The Goat, Ukraine (fairy tale) - Nibbly-Quibbly The Goat, Ucraina (fiaba) - Nibbly-Quibbly Η κατσίκα, Ουκρανία (παραμύθ...