Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ζεὺς καὶ ὄφις, Αἰσώπου Μῦθοι - Zeus e Ophis, Miti di Esopo





 
Ζες κα φις,  Ασώπου Μθοι

[η ανωτέρω εικόνα προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα :
https://chilonas.com/2012/09/06/httpwp-mep1op6y-qt/   όπου ο Αίσωπος ενώ σερβίρει δύο ιερείς_πίνακας του Francis_Barlow_1687_wikipedia]

Ζες κα φις,  Ασώπου Μθοι
Το Δις γάμους ποιοντος, πάντα τ ζα νεγκαν δρα, καστον κατ τν οκείαν δύναμιν. φις δ ρπων όδον λαβν ν τ στόματι νέβη. δν δ ατν Ζες φη· Τν λλων πάντων τ δρα λαμβάνω, π δ το σο στόματος λαμβάνω οδ᾿ λως. μθος δηλο τι τν πονηρν α χάριτες φοβεραί εσιν.
    (This version was the primary selection in Chambry's first edition)
    Ζες κα φις
Το Δις γαμοντος, πάντα τ ζα νήνεγκαν δρα. φις δ ρπων όδον ναλαβν τ στόματι νέβη. δν δ ατν Ζες φη· Τν λλων πάντων κα κ ποδν δρα δέχομαι· π δ το σο στόματος ο λαμβάνω.
λόγος δηλο τι πάντων τν πονηρν α χάριτες φοβεραί.
Στα νέα Ελληνικά
    Κάποτε ο Δίας έκανε γάμο, κ όλα τα ζώα του φέρανε από ένα δώρο. Ήρθε και το φίδι και του έφερε ένα τριαντάφυλλο κρατώντας το στο στόμα του. Του λέει ο Δίας: από άλλα ζώα δέχομαι δώρα ακόμα και αν μου τα φέρνουν με τα πόδια τους, αλλά από εσένα, και με το στόμα που μου το φέρνεις, δεν δέχομαι δώρο!
http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σ - Nibbly-Quibbly The Goat, Ukraine (fairy tale) / Nibbly-Quibbly la capra, Ucraina (fiaba) / Nibbly-Quibbly Η κατσίκα, Ουκρανία (Λαϊκό παραμύθι)

  Nibbly-Quibbly The Goat, Ukraine (fairy tale) - Nibbly-Quibbly The Goat, Ucraina (fiaba) - Nibbly-Quibbly Η κατσίκα, Ουκρανία (παραμύθ...