Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Αλέξανδρος Χάχαλης- Χριστίνα Σιαπκαρά – « Έλευσις Παρθένου Αθηνάς»-«Πανσέληνος» (΄β μέρος) (βίντεο) / Alexandros Hahalis - Christina Siapkara - "Eleusis Athena partenosa" - " Luna piena" (seconda parte) (video)



Αλέξανδρος Χάχαλης- Χριστίνα Σιαπκαρά – « Έλευσις Παρθένου Αθηνάς»-«Πανσέληνος» (΄β μέρος) (βίντεο) / Alexandros Hahalis - Christina Siapkara - "Eleusis Athena partenosa" - " Luna piena" (seconda parte) (video)

ΕΝΑΤΗ
Κοινοποίηση
ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγ 2016
Αλέξανδρος Χάχαλης
Ένα πιάνο στους δρόμους της Αθήνας!
Πανσέληνος Αυγούστου, πιάνο υπό τον Παρθενώνα!
Την εκδήλωση πλαισίωσε η εξαιρετική μονωδός κα Χριστίνα Σιαπκαρά , η οποία συνόδευσε τον συνθέτη στη σύνθεση "Πανσέληνος" καθώς επίσης  σε αυτήν την πρώτη παρουσίαση της σύνθεσης "Έλευσις Παρθένου Αθηνάς", έργα πουπαρακολουθείτε σε αυτό το  βίντεο, αποκλειστικά από την ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση.
H ENATH Εναλλακτική Τηλεόραση, είχε την τιμή να παρευρεθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου (κοντά στην είσοδο του Ιερού Χώρου της Ακροπόλεως, όπου παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Μουσική Κίνηση στο πλαίσιο της δράσης "Ανοιχτή Ακρόαση", Ένα πιάνο στην Αυγουστιάτικη Αθήνα με Πανσέληνο, για την συναισθηματική υποστήριξη βρεφών, παιδιών και οικογενειών με εργαλείο την μουσική.
Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης,   εκτελέσε συνθέσεις του για πιάνο ,μεταξύ των οποίων  το έργο του "Πανσέληνος" το οποίο συνέθεσε στη
 Νέα Υόρκη 1985 και παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του ‘14 προς τιμήν του θρυλικού εκλιπόντος αστροναύτη Neil Armstrong, παρουσία παγκοσμίως διακεκριμένων κορυφαίων αστροναυτών, επιστημόνων, καλλιτεχνών (Stephen Hawking, Richard Dawkins, Alexei Leonov, Charlie Duke, Brian May, Rick Wakeman) στο περίφημο Grand Auditorio de Tenerife στας Καναρίους Νήσους της Ισπανίας, στα πλαίσια του διασήμου Φεστιβάλ Αστρονομίας και Μουσικής STARMUS
Ο  Αλέξανδρος Χάχαλης έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, την Ευρώπη και την Ελλάδα, αλλά και για σημαντικά φεστιβάλ στις ΗΠΑ και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα έχει δώσει παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ζάππειο, το Πλανητάριο και σε αρχαίους χώρους και θέατρα.
Προσφάτως συνέθεσε τα Ορατόρια: «Κωστής Παλαμάς», «Στην Αρχή το Φως» (με ποίηση Ελύτη από το Άξιον Εστί και με την διάσημη υψίφωνο Τζένη Δριβάλα),
«Τομή Πατρίδας» (για τα 40 χρόνια εισβολής και κατοχής της Κύπρου που παρουσίασε τον Αύγουστο 2014 στον Πρωταρά με θέα την Αμμόχωστο).
ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
enatiwebtv.gr
Επιμέλεια: Αγγελική Μαυροδάκου-Μαυροειδή
Παραγωγή: Σταύρος Λαμπρόπουλος

https://Kinimatografosteatro.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σ - Nibbly-Quibbly The Goat, Ukraine (fairy tale) / Nibbly-Quibbly la capra, Ucraina (fiaba) / Nibbly-Quibbly Η κατσίκα, Ουκρανία (Λαϊκό παραμύθι)

  Nibbly-Quibbly The Goat, Ukraine (fairy tale) - Nibbly-Quibbly The Goat, Ucraina (fiaba) - Nibbly-Quibbly Η κατσίκα, Ουκρανία (παραμύθ...